fejleclogo light

Nyomdai szótár

Glossaries

Term Definition
3d autófólia
A 3D autófólia olyan fólia, amelyet több irányban íves felületű tárgyak bevonására alkalmaznak. Általában az autók díszítésére, egy cég, esetleg termékek reklámozására használják. Öntéses eljárással készül, jól nyújtható, és nincs memória effektusa, vagyis nem zsugorodik.
3D fólia
A 3D fólia olyan fólia, amely több irányba ívelt tárgyak bevonására alkalmas. 3D felületre öntéses módszerrel állítják elő a fóliát, így az felnyújtható melegítéssel, egyszerűen formálható és lehűlés után tökéletesen megtartja méretét bármilyen felületen.

Autó fólia
Az autó fólia egy olyan, PVC-ből készült anyag, amelyet egy, vagy több irányba ívelt tárgyak bevonására alkalmaznak, mint amilyen az autó is. Két fajta autó fólia van: 2D-s, illetve 3D-s. 
Autódekor fólia
Az autódekor fólia egy sík felületre szánt, hengerelt monomer PVC-ből készült anyag, amely egy irányban íves, sík, vagy kétdimenziós felületre dolgozható fel. 
Autófólia
Az autófólia egy PVC-ből előállított anyag, amelyet egy, vagy több irányba ívelő tárgyak bevonására alkalmaznak. Két fajta autófólia van: 2D-s, illetve 3D-s.
Autófóliák
Az autófóliák PVC-ből készülnek, egy, vagy több irányba ívelő tárgyak bevonására alkalmaznak. Kétfajta autófólia van: 2D-s, illetve 3D-s. 
Dekor fólia
A dekor fólia egy sík felületre szánt, hengerelt monomer PVC-ből készült anyag, amely egy irányban íves felületre dolgozható fel. A vékony, mégis időtálló szerkezet és az optimális mérettartósság miatt nagyszerű kisebb hajlatú idomok és kétdimenziós tárgyak fóliázásához.
Dekor üvegfólia
A dekor üvegfólia kiváló reklámeszköze lehet cégeknek, termékeknek, szolgáltatásoknak, de akár otthoni dekorációnak is alkalmas. 
Fólia autóra
Az autókra alkalmazott fólia egy PVC-ből készült anyag, amelyet egy, vagy több irányba ívelt tárgyak bevonására alkalmaznak. Ez szolgálhat például reklámként, vagy lamináló fólia esetén egy másik réteg fólia élettartamának meghosszabbítására. Két fajta fólia van: 2D-s, illetve 3D-s.
Fólia nagykereskedés
Az Aka Digital Média Kft. fő profilja digitális nyomdai alapanyagok értékesítése. Főbb tevékenységeink a fólia nagykereskedés és a ponyva nagykereskedelem.
Karbon fólia
A karbon fólia egy, hengerelt eljárással, monomer PVC-ből készült fólia, amelynek feladata kisebb hajlatú idomú, és kétdimenziós tárgyak díszítése, és felületének védelme.
Lamináló fólia
A lamináló fólia egy PVC-ből előállított anyag, amelynek célja, hogy az alatta lévő fólia élettartamát akár 2 évvel meghosszabbítsa, valamint az esztétikai hatás növelése.
Lamináló gép
A lamináló gép jelentősen leegyszerűsíti a laminálás folyamatát. A laminálás arra szolgál, hogy egy nyomtatott molinót, habosított PVC táblát vagy fotót megóvjon az UV sugárzástól, szennyeződéstől és a nedvességtől.
Laminálógép
A laminálógép a lamináló fólia felvitelére használt gépezet. A laminálás arra szolgál, hogy egy nyomtatott molinót, habosított PVC táblát vagy fotót megóvjon az UV sugárzástól, szennyeződéstől és a nedvességtől.
Meleg laminálás
A meleg laminálás a laminálás legegyszerűbb módja. Ez a folyamat arra szolgál, hogy egy nyomtatott molinót, habosított PVC táblát vagy fotót megóvjon az UV sugárzástól, szennyeződéstől és a nedvességtől.